неділю, 13 листопада 2016 р.

Майстер-клас «Квіткова рапсодія»

 У відділ мистецтв Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім.Б.Лавреньова завітали студенти Херсонського вищого професійного училища сервісу та дизайну за фахом «флористи», разом з майстром виробничого навчання Віталіною Пешенковою. Вони провели майстер-клас «Квіткова рапсодія» із циклу «Мистецтво і краса крокують поруч» для учениць 9-х класів ЗОШ № 55

Віталіна Віталіївна познайомила дев’ятикласниць зі своїм навчальним закладом, розповіла про спеціальності, якими оволодівають учні, розкрила поняття «флористика» й «флорист». Адже мистецтво аранжування і складання букетів, декорування інтер’єрів дедалі більше набуває популярності, а фахівці-флористи зараз дуже затребувані. Тому не дивно, що старшокласниці були у захваті від флористичних композицій, які демонстрували викладач та студентки. Дівчат цікавив  і матеріал, і деталі виробів, і кількість затраченого часу на цю красу, й навіть вартість. 
Сподобалось усе: невеличкі подарункові композиції підкупили оригінальністю та простотою виконання, а білосніжний весільний букет зачарував незвичайним поєднанням ніжних троянд та польоту фантазії майстринь.

А наприкінці майстер-класу студентки, завдяки лише свіжим квіткам звичайних хризантем, зеленим гілочкам самшиту та сухоцвіту, показали дівчатам, як з простих рослин та маленької корзинки можна скласти осінній зворушливий подаруночок.   

Помічниками та путівниками в непростому, але цікавому світі рослин, мистецтві аранжування та декорування флористичних композицій, завжди служитимуть книги та журнали. Книжкову полицю «Садово-паркове мистецтво» працівники відділу мистецтв підготували саме з таких книг: це і ландшафтний дизайн, і флористика, і вироби з природнього матеріалу, і аранжування квітів… З цікавими виданнями познайомила всіх присутніх зав.відділом мистецтв Юлія Калмикова.  

Так, у атмосфері натхнення, ароматів осені та взаємного розуміння та інтересу пролетів час, відведений на майстер-клас. Приємно, що задоволення та цікаві враження, гарний настрій отримали й старшокласниці, й студентки.      

Немає коментарів:

Дописати коментар