вівторок, 9 лютого 2016 р.

Майстер-клас "Символ року"




До відділу мистецтв ХОБЮ ім.Б.Лавреньова на майстер-клас до клубу «Hand made» завітали учні ЗОШ № 55 з керівником гуртка по рукоділлю Поліною Кізенко. Разом з майстринею клубу, провідним бібліотекарем Ольгою Коваленко, діти власноруч навчилися виготовляти з фетру яскраву іграшку-мавпочку.  
Цікаво було дізнатися дітям, що мавпочка, яку робили вони на занятті, це не просто кумедна іграшка, а й символ 2016 року за китайським календарем. Тож, окрім навчання рукоділлю, пані Ольга розповіла про цей символ, та про традиції святкування нового року в Китаї.
Фетр, з яким працювали дівчатка, унікальний та універсальний матеріал, що сполучає в собі властивості тканини, дерева й паперу: він простій у використанні, легко ріжеться й клеїться. А головне, що цей м'який різнокольоровий матеріал прекрасно підходить для занять із дітьми. Що можна зробити з фетру? Так що завгодно: усілякі прикраси, елементи декору для одягу, іграшки, подушки,  тапочки, скриньки, підставки під гаряче, і багато чого іншого! Завзято і вправно працювали дівчатка й хлопці з фетром та стрічками, тож і рукотворні іграшки вийшли в усіх дуже гарні.

    На завершення учасники заходу із задоволенням сфотографувалися зі своїми кумедними сувенірами - символами року, та побажали навчитися робити ще щось власноруч. Тож, чекаємо нових зустрічей у клубі «Hand made».


Немає коментарів:

Дописати коментар