понеділок, 8 лютого 2016 р.

Театральна енциклопедія «Зіркова плеяда»



Ювілеям видатних митців М.Кропивницького, І.Карпенка-Карого та М.Старицького присвячений цикл заходів із Театральної енциклопедії «Зіркова плеяда», запропонований працівниками відділу мистецтв ХОБЮ ім.Б.Лавреньова. З творчістю М.Старицького та М.Кропивницького, вже познайомились 10-класники ЗОШ № 55. А ось про життя та творчість І.Карпенка-Карого днями дізналися учні 8-х класів, які саме почали вивчати відповідну тему з шкільної програми. 
Видатний український драматург Iван Карпович Тобiлевич, широко вiдомий пiд псевдонiмом Карпенко-Карий, 170-ти річчя якого від дня народження нещодавно відзначалося, мав могутню силу таланту. Він став справжнім творцем української драми та взірцем для наступних поколінь драматургів.
Багато цікавого дізналися про митця учасники заходу. Адже Карпенко-Карий був не лише драматургом, який опікувався україномовним репертуаром тогочасного театру, але й дуже талановитим актором, грав на одній сцені з відомими братами: Панасом Саксаганським та Миколою Садовським. А ще – був надзвичайною доброю та душевною людиною, яка мала непросте життя, складну долю. П’єси Карпенка-Карого дуже любили читачі та глядачі, можливо, саме завдяки важким життєвим випробуванням автора, були ці твори правдиві, життєві, справжні…

Наприкінці заходу учні висловили бажання дізнатися й про інших знаних діячів української сцени. Тож, чекаємо нових зустрічей з героями «Театральної енциклопедії».  



Немає коментарів:

Дописати коментар