понеділок, 28 грудня 2015 р.

Веселі вечорниці в бібліотеці



      Добрий вечір вашій хаті,
     Уклін господині.
     Чи веселі вечорниці в нашій Україні?
     Добрий вечір, господине,
     Славна молодице.
     Чули, що у цій хатині будуть вечорниці…
Такими словами розпочинався славний український обряд в народі названий – Вечорницями. З давніх-давен Вечорниці неодмінно асоціювались з веселощами, веселим співом, іграми та відпочинком…
Повернути у минуле та продемонструвати учасникам клубу по вивченню англійської мови «Альбіон», як проходили Андріївські вечорниці, вирішили і працівники відділу мистецтв ХОБЮ ім. Б.Лавреньова.
Провідний бібліотекар відділу мистецтв Ольга Коваленко запросила усіх завітати до справжньої української хати з піччю, українськими рушниками, дівочими віночками із стрічками, столом, прикрашеним вишитою скатертиною та посудом, і обов’язково палаючими свічками.
Гості заходу почули історію виникнення цього свята та змогли не тільки побачити але й прийняти участь у справжньому українському дійстві. 
Було приємно спостерігати і за учасниками, і за глядачами, які поринули у чарівний світ народних звичаїв і традицій: дітлахи відгадували загадки, кусали калиту, ворожили на квасолі та чобітках тощо.
Завершальним етапом вечорниць було пригощання усіх учасників смачними домашніми українськими варениками. 

Ми гуляли, веселились,

Усім весело було.
Вечорниці завершились 
І здається все пройшло.
Ні, так просто не проходить,
В серці струночка бринить.
Про бібліотечні вечорниці
Спомин в серці буде жить!

1 коментар:

  1. Ви молодці! Цікаво, весело й смачненько пройшли ваші вечорниці. Дітям бачу вони дуже сподобались, а це головне. З вашою допомогою їхнє коріння буде міцне!

    ВідповістиВидалити