середу, 13 травня 2015 р.

Гармонія палітри і душі Ганни Александровської





«Гармонія палітри і душі» - так називається виставка творчих робіт Ганни Александровської, що днями відкрилася у відділі мистецтв Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім.Б.Лавреньова.

Ганна Леонідівна більше 20 років працює на педагогічній ниві, 10 з яких – вчителем трудового виховання та образотворчого мистецтва Херсонського загальноосвітнього навально-виховного комплексу № 11.

Вихованці пані Ганни проходять шлях від елементарних навичок рукоділля, до креативних ідей і освоєння сучасних технік мистецтва. А прикладом для творчих устремлінь є їхній вчитель зі своєю невгамовною енергією, бурхливим потоком ідей і вишуканими, завжди на хвилі популярності витворами. 
Наснагу для творчості Ганна Леонідівна черпає, подорожуючи мальовничими затишними куточками України і не тільки. Як правило, в результаті таких мандрів народжуються картини – втілення духовної радості, умиротворення і гармонії душі.

Картини, що представлені на виставці лише невеличка частина її творчого доробку. Це і кримські краєвиди, і пейзажі рідної Херсонщини, і мініатюри набережної Венеції…


Улюблена техніка художниці – акварель, масло. Ганна Александровська працює в складній техніці багатошарової класичної акварелі, де неможливо помилятися. Послідовне накладення шарів фарби однієї на іншу, лесировка, вимагає філігранної, ювелірної майстерності, великої концентрації, терпіння і зосередженості художника. Адже на мольберті закріплений білий аркуш паперу. Він - як екран, як світіння. Зображення народжується лише точним дотиком кисті. І вона, немов чарівна паличка, що оживляє все навколо.


Кожен пейзаж має свій власний, неповторний та емоційно-наповнений характер. В кожному окремо взятому полотні відчувається присутність свого маленького світу, сповненого власних переживань, думок.

Своїм внутрішнім світом художниця охоче ділиться з відвідувачами і шанувальниками своєї творчості. Тож, запрошуємо на вернісаж!   

Немає коментарів:

Дописати коментар