середу, 18 червня 2014 р.

Майстер-клас для фотографів-початківців



Як зробити вдале фото? – відповідь на це питання цікавить усіх, хто хоч раз брав до рук фотокамеру та намагався подивитися на світ крізь об’єктив. А сьогодні, коли фотографують майже усі, знання основних правил фотографії є просто must have.

Захотіли дізнатися про секрети вдалої фотографії і читачі бібліотеки-філії №17 Херсонської ЦБС, які збираються взяти участь в фотоконкурсі книгозбірні «Літом з книгою я скрізь». Адже це гарна можливість  і  свої навички фотографа показати, і позмагатися за головний приз – персональну фотосесію!

Тож, для юних фотографів працівниками обласної бібліотеки для юнацтва ім.Б.Лавреньова та бібліотеки-філії № 17 Херсонської ЦБС Валентиною Моісеєвою та Юлією Антоновою, був підготовлений спільний захід: майстер-клас «Абетка для фотографа-початківця».

Учасники майстер-класу мали змогу і послухати, і питання задати, і приклади розглянути, і глянцеві видання для фотографів погортати, і, звісно, потримати у руках якісну фототехніку.

Діти із здивуванням дізналися, що для того, щоб зробити цікаві кадри, не обов’язково мати професійну камеру – достатньо розуміти правила композиції кадру, правильно використовувати освітлення, знати особливості різних жанрів фотографії. А ще – завжди намагатися передати своїм фото справжні емоції і не боятися фотографувати та ділитися своїми результатами зі світом!

Багато питань виникало в присутніх про те, як знайти цікавий сюжет та організувати зйомки, як зробити кольори на фото яскравими, де краще знімати, які технічні програми та приладдя використовувати – захопившись обговоренням, учасники заходу й не помітили, як сплинув час, відведений на зустріч. Тож, побажаємо юним фотомитцям успіхів у конкурсі та запрошуємо узяти в ньому участь усіх бажаючих - роботи на конкурс приймаються до 15 серпня!

2 коментарі:

  1. Коллеги! Принимайте блогерскую награду – Liebster Blog Award. Это награда, которая дается блогером другому блогеру за проведенную работу в блоге. Подробности: Котляревка http://kotljarevka.blogspot.com/2014/06/blog-post_2715.html

    ВідповістиВидалити
  2. Дуже-дуже дякуємо!!! Так приємно отримати нагороду! Побігли виконувати умови!)))

    ВідповістиВидалити