четвер, 23 травня 2013 р.

Галерея книжкових героїв




Вже вдруге збираються у літературному фотосалоні відділу мистецтв юні прихильники читання на зустріч з улюбленими книжковими героями, в яких, за допомогою комп’ютерних технологій, перевтілилися їх однокласники.
 
Цього разу учні 10-А класу ЗОШ № 1 Вікторія Бахолдіна, Анастасія Грищук, Кирило Ярін, Артем Мелешко, Яна Сморочинська та Анастасія Васильєва дивували глядачів чудово підібраними літературними образами та глибоким розумінням обраних персонажів. 



Вибір книжкових героїв знову приємно вразив: тут і представники англійської літератури Шерлок Холмс із «Записок про Шерлока Холмса» Артура Конан Дойля, та  Елізабет Беннет з «Гордості та упередження» Джейн Остін, і російська література, представлена Анною Кареніною з однойменного роману Льва Толстого, і французька, представлена Міледі з «Трьох мушкетерів» Олександра Дюма, Есмеральдою з «Собору Паризької Богоматері» Віктора Гюго та Жульєном Соррелем з «Червоного та чорного» Фредеріка Стендаля. Просто золотий фонд світової літератури! 

  

Глядачі – учні 10-А, 8-Б, та 5-А класів, з захопленням переглянули підготовлену бібліотекарем Валентиною Моісеєвою відеопрезентацію, яка ближче познайомила з літературними героями, особливостями їх характерів та втіленням на екрані та на сцені, зацікавлено розглянули запропоновану бібліотекарями Юлією Калмиковою та Ольгою Коваленко книжкову виставку та галерею портретів учасників в обраних образах, а також одноголосно вирішили, що усі фотообрази виявилися дуже влучними та яскравими. 

  А коли учасники заходу виступили з промовами на захист обраних книжкових героїв, то глядачі навіть нагородили їх аплодисментами!

Особливо сподобався усім виступ Анастасії Грищак, яка, захищаючи образ Міледі, виразно прочитала монолог, що чудово розкрив складний та суперечливий характер підступної та незалежної, але такої живої леді Вінтер, графині де ля Фер…

І учасники заходу, і вчитель світової літератури Олена Валентинівна Майорихіна виразили вдячність працівникам відділу мистецтв за дуже цікавий захід та надію на подальшу співпрацю. На завершення зустрічі, учасники отримали на згадку власні портрети, які їм дуже сподобались, а також невеличкі подарунки: сувеніри та книжки. 

Якими будуть наступні зустрічі у літературному фотосалоні, поки що невідомо, але вони неодмінно відбудуться, адже головне, що зрозуміли учасники заходу - читати дуже цікаво та захопливо!
Фотографії та фотоколажі Валентини Моісеєвої

6 коментарів:

  1. Дуже майстерні колажі - не відрізнити від фото!

    ВідповістиВидалити
  2. Юлечка, спасибо! Мы старались, чтобы все было на высоком уровне!

    ВідповістиВидалити
  3. Я вражена! Такі чіткі та професійні роботи! Я ще за першим Вашим заходом гадала, що це діти в костюмах фотографувалися. Які ж Ви молодці! Ідея СУПЕР!!! Отримала велике задоволення від фото. Великий респект автору цих робіт.

    ВідповістиВидалити
  4. Ольга, спасибо большое! Идея данного мероприятия была подхвачена на просторах интернета и творчески переработана нашим дружным отделом, как раз кстати пришлись мои навыки владения фотоаппаратом и фотошопом) И вот в такой форме литературный фотосалон пользуется большим успехом у школьников, которым безумно нравится и фотографироваться, и узнавать себя в получившихся фотоколлажах, и конечно они с удовольствием читают "про себя", готовясь к мероприятию. Мы приобщаем их к чтению, а значит, наша цель достигнута!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Тогда, дорогие коллеги, япрошу у Вас разрешение использывать Ваш опыт в своей работе.

      Видалити
    2. Конечно вы можете использовать наш опыт, нам будет приятно знать, что наши идеи востребованы! Пишите, если нужна будет помощь)

      Видалити