четвер, 23 травня 2013 р.

Музичні відеоспогади про війну

Кожен рік віддаляє нас від тієї незабутньої і великої переможної весни 1945 року. Та живою і невмирущою є пам’ять про тих, хто ціною власного життя відстояв мир, свободу і незалежність Батьківщини, врятував світ від фашистської навали. 
Знову й знову озивається вона у свідомості поколінь, тривожить уяву, змушує замислитись над трагедією і подвигом нашого народу. 
До Дня Перемоги у Великій Вітчизняній війні відділом мистецтв було проведено ряд заходів: фотоперегляд «Священна пам’ять у спадок нам дана», відеорепортаж «Війни священні сторінки». Останнім акордом стали  музичні відеоспогади «По дорогах війни – по дорогах Перемоги», які відбулися 15 травня для учнів 6-го та 9-го класів ЗОШ № 54.
 Затамувавши подих, слухали присутні пісні воєнних років та дивились фрагменти художніх фільмів про війну. Нікого не залишила байдужим розповідь бібліотекаря Ольги Коваленко про бойову юність її прадіда та, особливо, діда - ветерана Великої Вітчизняної війни, інваліда I групи, якому було на момент поранення було всього  18 років, і який після поранення прожив з кулею в легенях 53 роки. Хлопці та дівчата з зацікавленістю переглядали фотодокументи з сімейного архіву ведучої, та ділились спогадами про своїх рідних та близьких, які пережили ті страшні події.
 Ми повинні знати, якою ціною булла завойована Перемога, і завжди пам’ятати тих, хто віддав своє життя за Батьківщину, за наше життя. А пісні тих далеких років ми співаємо і сьогодні, адже це наша історія.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар