пʼятницю, 31 травня 2013 р.

Графіті - мистецтво бетонних парканів



В сучасному світі серед молоді та підлітків великою популярністю користується графіті – мистецтво настінного живопису або ж, як його ще називають, мистецтво бетонних парканів.

Фактично, це нова субкультура, справжнє явище в мистецтві, яке займає свою нішу в житті наших дітей.

І важко знайти серед них хоч одного, який би не пробував або не мріяв  стати райтером – творцем графіті. Не є винятком і учні 8-ГМ класу Херсонського обласного ліцею Херсонської обласної ради – учасники інтерактивного майданчика «Веселкове дитинство», що проводився в нашій бібліотеці 29 травня і був присвячений Міжнародному дню захисту дітей.

Street-art-урок «Школа графіті для початківців», що був складовою частиною заходів цього цікавого та веселого дня, повідав учням про далекі 60-і – часи виникнення і формування в гетто-кварталах Нью-Йорка графіті-руху.   
Діти дізналися не тільки про історію та сьогодення графіті, а й почули рекомендації спеціалістів про модні техніки, найкращі види фарб та допоміжних матеріалів, розібралися в стилях спрей-арта та почули нагадування про засоби власної безпеки під час малювання балончиками. Крім того, бібліотекарі відділу мистецтв нагадали школярам, що багато течій і стилів у сучасному мистецтві органічно поєднуються та доповнюють одне одного, і запропонували переглянути кліп, де музика у стилі електро поєднується з танцювальним стилем тектонік а знято усе це дійство на тлі гранично яскравого графіті!


Наприкінці презентації багато восьмикласників, які вже спробували свої сили в спрей-арті, з задоволенням розповіли про свої враження та досвіт у малюванні графіті однокласникам.  

Немає коментарів:

Дописати коментар