пʼятницю, 26 квітня 2013 р.

Літературний фотосалон "Створи книжковий образ!"



У самий розпал тижня молодіжної книги, який вже четвертий рік поспіль проводить наша бібліотека до Всесвітнього дня книги і авторського права, у відділі мистецтв відбулася надзвичайно цікава зустріч - зустріч з улюбленими героями книжок, в яких за допомогою новітніх комп'ютерних технологій перевтілилися учні 8-Б класу ЗОШ № 1.


Хлопці та дівчата з'явилися перед здивованими однокласниками у фотоколажах в образах Робінзона Крузо, Мері Поппінс, Аліси, Джима Хокінса та Тома Сойєра! 




Учні самі обрали собі літературні образи, ретельно готувались до костюмованої фотосесії, виступили з промовами про те, чому обрали саме цих персонажів, а ще перечитали улюблені книжки і склали запитання до літературної вікторини, яку провели з учасниками заходу. 



У свою чергу, працівники відділу мистецтв Юлія Калмикова
та Валентина Моісеєва підготували відеопрезентацію, з якої присутні з цікавістю дізнались багато нової інформації про персонажів "Робінзона Крузо" Даніеля Дефо, "Пригод Тома Сойєра" Марка Твена, "Острова Скарбів" Роберта Стівенсона, "Аліси у Країні чудес" Льюїса Керролла та циклу казок про Мері Поппінс Памели Треверс,  подивилися на те, як втілювались ці образи у книжкових ілюстраціях, та передивились трейлери до найвдаліших екранізацій творів.

Відзначимо, що і бібліотекарів, і вчителів, які були присутні на заході, приємно вразив вибір героїв, який зробили учасники літературного фотосалону: адже обранцями учнів стали не модні персонажі кібер-простору чи фентезі-жанрів, а знайомі всім поколінням читачів герої дитячих книжок зі скарбниці світової літератури.


Ну і звісно, знавці літератури, що взяли участь у літературній вікторині, не залишились без солодких призів та цікавих книжок, якими нагородили найактивніших учасників!
А головні герої нашого літературного фотосалону отримали на згадку власні портрети в обраних книжкових образах, а також призи - цікаві книжки!
Нова форма заходу, яку розробили та втілили працівники відділу мистецтв, так сподобалась учням та вчителям, що відразу після закінчення зустрічі, учні іншого класу запропонували провести ще одне літературне перевтілення. А якими будуть цього разу літературні герої - поки що сюрприз. Тож, чекаємо на новий парад літературних героїв наприкінці травня! 
Фотографії Валентини Моісеєвої


3 коментарі:

  1. Я в захопленні від Вашого заходу! Мені дуже було цікаво читати матеріал та роздивлятися фотографії. з яким би великим задоволенням відвідала б такий захід!

    ВідповістиВидалити
  2. Супер ідея! Які молодці бібліотекарі!

    ВідповістиВидалити
  3. Спасибо вам большое за отзывы!!!

    ВідповістиВидалити