середу, 8 листопада 2023 р.

Місто незламних

Херсон – символ спротиву українців російській навалі. Із перших днів війни місто опинилося під окупацією рашистської орди. Жителі боронили своє місто, як могли: виходили на мітинги, ставали до бою з «коктейлями Молотова» в руках, чинили партизанський спротив, знищували колаборантів і чекали на визволення.
У місті висіли плакати з різними патріотичними написами, найпопулярніші, звісно, «Слава Україні», «Ми віримо в ЗСУ», «Херсон — Україна», «Геть» та багато інших. Окупанти намагалися знищити будь-які прояви патріотизму в місті, знімали плакати, прапори, стирали написи, але кожного дня люди виходили та доводили всьому світу, що Херсон — це Україна. 

256 днів місто було під окупацією та 11 листопада у Херсон зайшли Збройні сили України. Цього дня українці чекали більше восьми місяців. 

А на початку окупації героїзмом херсонців захоплювався весь світ: вони показали свою силу, мужність і впевненість, що Херсон повернеться до України, як це і сталось, і віру — вся Херсонщина стане вільною.  

До Дня звільнення Херсона з-під російської окупації у відділі мистецт  Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б. А. Лавреньова створено  фоторепортаж “Нескорене місто-герой”.


Пропонуємо згадати, як боронили своє рідне місто жителі Херсона, переглянувши відео 

Немає коментарів:

Дописати коментар