вівторок, 9 березня 2021 р.

Шевченко і модерний, і сучасний

Відділ мистецтв Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б.А.Лавреньова провів музичне ревю «Шевченко і модерний, сучасний» для учнів 8-А класу Херсоньскої гімназії №6. 
 Школярі дізналися про роль музики в житті Т.Г.Шевченка, почули, як  по сучасному звучать його покладені на музику поезії у виконанні гуртів «Сад», «Хочу ЩЕ!», «СКРЯБІН» та ін. Незвичне аранжування пісень, різножанрове трактування поезії Шеченка вразило підлітків, допомогло зрозуміти, що кожне нове покоління відкриває для себе творчий доробок Кобзаря, знаходячи в ньому думки й почуття, близькі та зрозумілі сучасній людині.
До уваги учнів бібліотекарі організували тематичну полицю книг із фонду відділу "Музика Кобзаревої душі", пов'язану з захопленнями та розмаїттям творчості видатного українця.
Окрім учнів, на заході була присутня знімальна група телеканалу "Херсон ПЛЮС", яка зафіксувала знайомство школярів з сучасним сприйняттям Шевченка та зацікавилася відгуками молоді як на самий захід так і їх розумінням творчості Кобзаря в  реаліях нашого часу.

Немає коментарів:

Дописати коментар