пʼятницю, 10 вересня 2021 р.

«Дивись українське – твори своє майбутнє»

  
На день інформації у відділі мистецтв Херсонської обласної бібліотеки для       юнацтва ім. Б. А. Лавреньова вирішили презентувати для учнів 8А класу   Херсонської загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №55 кіномозаїку «Дивись   українське – твори своє майбутнє», в якій представлені українські фільми, що   саме  підкорили у 2020-21 роках великий екран кінотеатрів, а також ті, які вийдуть в прокат у 2022-ому. Українські студії продовжують опановувати нові жанри та відкривати горизонти міжнародного співробітництва. 
Вони не тільки зросли кількісно, вони стали різноманітнішими. Кінострічки, які показані в презентації мають свою суть, наприклад:  «Черкаси», «OLGA», «Наші котики» -  нагадують нам про війну  в нашій країні; «Мої думки тихі», «Пульс» - звертають увагу на мрії сучасної молоді та різні способи і шляхи їх здійснення; «Скажене весілля», «Нереальний КОПець» -  розповідають про будні життя в жартівливій формі.
Молодь, переглянувши уривки фільмів, була вражена наскільки можуть бути цікаві саме наші кінофільми. Як цікаво переплітаються сюжети, а також відображені проблеми на які слід звернути увагу.Можна сказати, що учні відкрили для себе світ українських кінематографії та обрали найкращий із всіх для власного перегляду у вільний час. Захід відбувся напередодні дня української кінематографії, який святкується кожен рік другої суботи вересня. День українського кіно отримав статус офіційного державного професійного свята в 1996 році.

 

 


Немає коментарів:

Дописати коментар