четвер, 17 грудня 2020 р.

Вуличне мистецтво – мистецтво вулиць

#Лавреньовка_в_умовах_карантину пропонує...
Відділ мистецтв Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б.А.Лавреньова пропонує Вашій увазі віртуальну виставку видань, які цікаво та різнобічно розкривають один із найбільш яскравих та популярних нині напрямів сучасного мистецтва - стріт-арт.
Street art — образотворче мистецтво, характерною особливістю якого є яскраво виражений урбаністичний стиль. Основна частина стріт-арту — графіті (спрей-арт), але не можна ототожнювати графіті та стріт-арт. До стріт-арту належать також постери (некомерційні), трафарети тощо. Термін стріт-арт поширився в процесі розвитку графіті на початку 1980-х років і пізніше використовувався як назва наступних вуличних шедеврів. Особливої популярності набув уже в ХХІ столітті.
Художники, що перетворюють вулиці на свої картинні галереї, займаються стріт-артом у більшості випадків для того, щоб безпосередньо спілкуватися з громадськістю в цілому та привернути увагу до цього мистецтва як молоді, так і старшого покоління. Звичайно, вуличні художники часто подорожують по країнах, щоб розширювати свої уявлення про різні види стріт-арту та втілювати їх у своїх роботах.
Такий напрім виявився настільки яскравим і затребуваним у наш час, що отримало навіть наукове визначення — вулична хвиля. В першу чергу, воно, як і нова архітектура, перетворює обличчя міста, стаючи частиною реновації міського середовища. Але крім того, дане вуличне мистецтво перетворює місто на великий комунікативний простір, адже візуальна мова зрозуміла всім...
Тому,як сучасна бібліотека для юнаків та підлітків пропонуємо не гаяти часу і подивитися нашу віртуальну виставку, після перегляду якої ви зможете знайти для себе найцікавіші видання!

Немає коментарів:

Дописати коментар