четвер, 17 грудня 2020 р.

Дерево - свідок талановитих рук

#Лавреньовка_в_умовах_карантину пропонує...
Напередодні новорічних свят у відділі мистецтв Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б. А. Лавреньова з’явилася незвичайна та цікава виставка. І, хоч вона ніяк не пов‘язана зі святами, але по-дивовижному приваблива. На виставці під назвою «Дерево-свідок талановитих рук», представлені роботи нашого місцянина-самоучки, творчої та талановитої людини, яка знайшла спільну мову з деревом - Ігоря Черненка.
Народився і виріс він у простій, але творчій родині. Всі в ній вміють малювати або щось робити власноруч. В юності Ігор малював портрети, автомобілі, лицарські бої та фантастичні сюжети, скурпульозно відтворюючи кожну деталь. Все життя Ігор Володимирович працює на будівництві, де і стикається з деревом. У 2008 році вперша спробував вирізати маску з дерева, а ескіз знайшов в інтернеті. Вирізав він сокирою і взуттєвим ножем.
Результат сподобався та надихнув працювати в цьому руслі і створювати незвичні витвори. В роботі використовує такі породи як : вільха, тополя, горіх, катальпа та акація. Вирізає щодня, навіть, на роботі, в обідню перерву. Найшвидша робота була зроблена за 6 днів. Над деякими, складними масками, працював кілька місяців. Ескізи робіт шукає в інтернеті або ж вигадує сам, підбираючи для них бруски дерева. Потім наносить на нього ескіз простим олівцем і починає вирізати. Всі роботи, як каже сам майстер, "його дітище". Пам'ятає, як створювалась кожна робота, тому це тільки домашня колекція. Роботи не продаються, і на замовлення, відповідно, не робляться. Дерево - свідок талановитих рук
На виставці представлена невелика кількість його робіт.В основному, це маски в цікавій, своєрідній авторській інтерпритації.
На широку аудиторію дані роботи виставляються вперше. То ж, одягайте маски та завітайте у відділ митецтв , щоб познайомитись із оригінальною виставкою нашого талановитого земляка.

Немає коментарів:

Дописати коментар