середу, 2 травня 2018 р.

«Містичні вечорниці»: тиждень молодіжної книги разом з героями Гоголя



У межах Тижня молодіжної книги в Херсонській обласній бібліотеці для юнацтва ім. Б.А.Лавреньова відбулася незвичайна та дуже цікава подія: театралізований захід – Гоголь-тур «Містичні вечорниці», на якому учні ліцею Херсонської обласної ради зустрілися з персонажами різних творів Миколи Гоголя.
У кожному куточку бібліотеки панувала своя атмосфера: у відділі абонемента ліцеїсти побачили сценку з повісті Миколи Гоголя «Загублена грамота», у читальній залі молодь побувала в гостях у палаці цариці та в українській хаті Оксани та Вакули з повісті «Вечори на хуторі біля Диканьки», у відділі обліку користувачів учні згадували відомого фантастичного персонажа козака-характерника Пацюка з повісті «Ніч перед Різдвом» та його літаючі галушки. 

Але найсмішніші пригоди чекали учнів у відділі мистецтв, де у справжній українській хаті, юних шанувальників творчості Гоголя зустрічали дві чарівні колоритні жінки – пані Солоха з повісті «Вечори на хуторі біля Диканьки» (Юлія Калмикова) та сваха Фекла Іванівна з п’єси «Женитьба» (Ольга Коваленко). 



Жіночки завзято обирали женихів для Солохи, розігруючи кумедні сценки, від яких сміялися усі присутні. «Розібравшись» з женихами та вдосталь навеселившись, господині відділу мистецтв вирішили перевірити обізнаність своїх гостей: учні взяли участь у вікторині на знання героїв з творів Миколи Гоголя. 
Але цього здалося недостатньо, тож, обидві жінки влаштували справжній іспит для присутніх майбутніх господинь на знання українських страв та хазяйновитість. 
Випробування проходили у невимушеній атмосфері, а кращі знавці з господарства отримували смачні призи: солодкі макові бублики та запашні пампушки.   
  
Впродовж усього заходу на кожній локації команди виконували завдання, за які отримували паперові сувої. 
Впоравшись, вони потрапили до палацу цариці, де склали з них назву заходу, та взяли участь у літературному балі. 

Немає коментарів:

Дописати коментар