четвер, 24 грудня 2015 р.

Літературно-театральний фотосалон "Новорічна подорож в країну казок"

Що може бути краще, ніж послухати чи подивитись казку напередодні Нового року? Лише взяти у цій казці участь! Саме таке театрально-літературне свято влаштували працівники книгозбірні Валентина Моісеєва та Ольга Коваленко для учнів 5-А класу ЗОШ № 55 у відділі мистецтв Херсонської обласної бібліотеки ім.Б.Лавреньова. Адже саме літературній казці цього року був присвячений вже п’ятий літературній фотосалон,  під час якого учні перевтілюються в своїх улюблених книжкових героїв на світлинах за допомогою комп’ютерних технологій. 
Новий фотосалон представили три добре відомі та улюблені казки: «Білосніжка», «Попелюшка» та «Снігова королева». Участь у театральних виступах взяли аж вісімнадцять учнів, а вдячними глядачами були батьки, однокласники та усі бажаючі!

Не дивлячись на юний вік, усі учасники заходу дуже відповідально віднеслися і до позування в ролі обраного персонажу, і до вибору костюма, і до акторського втілення на імпровізованій сцені.
Спочатку усі присутні залюбки відповіли на запитання казкової вікторини, запропонованої Тамарою Григорівною Драловою – класним керівником та вчителем зарубіжної літератури та художньої культури. 
Потім із задоволенням переглянули підготовлену бібліотекарем Валентиною Моісеєвою відеопрезентацію, яка ближче познайомила з літературними казками, особливостями їх втілення на екрані, та зацікавлено розглянули галерею портретів учасників в казкових образах. А літературні загадки від бібліотекаря Ольги Коваленко азартно розгадували не тільки діти, а й дорослі!

А вже коли почалося справжнє театральне дійство за участю юних акторів, то глядачі вже не стримували емоцій – переживали та раділи за усіх героїв.
І, звісно, ніхто не залишився без подарунків та нагород: актори отримали грамоти за участь у літературному фотосалоні та солодощі. А ще – власні портрети в образах казкових персонажів на чудову згадку про цей казковий день!  
 


2 коментарі: