вівторок, 15 вересня 2015 р.

Вивчаємо мистецтво разом з бібліотекою




Ось і настав новий навчальний рік. А з ним традиційно розпочала свою роботу і культурологічна медіастудія «Мистецтво у просторі і часі», що вже сьомий рік працює у відділі мистецтв ХОБЮ ім. Б.Лавреньова.

За ці сім років працівники відділу відкрили дивовижний світ мистецтва для старшокласників багатьох шкіл і ліцеїв міста. Але, останнім часом, найбільш частими гостями бібліотеки стали учні ЗНЗ № 55, разом з небайдужими та талановитими педагогами Валентиною Миколаївною Желєзною та Тамарою Григорівною Драловою.

Саме дев’ятикласники цієї школи й розпочали новий сезон медіастудії, відкривши для себе один із головних та найдавніших видів мистецтва – архітектуру. У віртуальний історико-мистецький екскурс «Натхненний подих епох. Архітектура» відправились учні разом з бібліотекарем відділу мистецтв Валентиною Моісеєвою.

За сорок п’ять хвилин вони помандрували як найдавнішими спорудами в історії людства: від пірамід Хеопса у Єгипті та Стоунхенджа у Великобританії до фортець середньовічної Європи,  так і побували на найсучасніших спорудах планети: наприклад, хмарочосі майбутнього в Дубаї, який обертається навколо своєї осі. А ще дізналися про таємниці містобудування, спостерігали за тим, як будувалися найвідоміші міста землі – Париж, Нью-Йорк, та помріяли разом з провідними архітекторами, інженерами та футурологами, як будуть виглядати міста вже недалекого нашого майбутнього.

Отже, відвідавши перше заняття у медіастудії, підлітки зрозуміли, що вивчати мистецтво – дуже захопливе заняття. А бібліотека завжди буде їм у цьому цікавим та корисним помічником.

Немає коментарів:

Дописати коментар