четвер, 19 березня 2015 р.

Шляхами Тараса



В історії світового мистецтва тематика дитинства займає дуже важливе місце, ледь не всі відомі майстри слова та живопису, так чи інакше, зверталися у своїй творчості до зображення дітей. Не є винятком у цьому відношенні і Тарас Шевченко, чий геній проявився в різних видах мистецтва: живописі, поезії, прозі.

Гуманізм Кобзаревої творчості, щире його людинолюбство, здається, найповніше виявило себе саме в ставленні до дітей. Тому зустріч з учнями 6-А ЗОШ № 55 була присвячена саме темі «Дитинство в образотворчому мистецтві Т.Г. Шевченка», темі близькій дітям та дуже цікавій.


Під час презентації, яку підготувала працівник відділу мистецтв ХОБЮ ім..Б.Лавреньова Ольга Коваленко, школярі переглянули репродукції картин з зображенням дітей – юних друзів Тараса, як їх називав сам художник, пройнялися творами в яких спливало шевченкове сирітство і злиденне дитинство, прослухали вірші які з любов’ю писав поет про дітей і для дітей тощо.


По закінченні заходу учні змогли ознайомитись з літературою, представленій на виставці «Шляхами Тараса», яка розкриває багатогранність цього проникливого лірика, обдарованого художника, та пізнати частку шевченківських таємниць, над розгадкою яких ще довго буде працювати не одне покоління.

Немає коментарів:

Дописати коментар