четвер, 20 лютого 2014 р.

«Свіжий подих барв» - творча виставка юних талантів

Днями у відділі мистецтв у рамках "ART-агенції "Дивоквіт" відкрилася виставка творчих робіт двох юних талановитих художниць – Марії Цуренко та Вероніки Харінських
І хоча вони різні за віком – Марійці шістнадцять,
а Вероніці тринадцять років, і навчаються вони в різних куточках міста, перша – в Херсонському обласному ліцеї, а друга – в школі № 52, об’єднує їх любов до малювання.
А ще – роки навчання у викладача Анни Олегівни  Файнштейн  у дизайн-ліцеї учбово-естетичного комплексу «Художня школа», де відточувався і шліфувався їх талант.
Малювання для дівчат – ще не тільки спосіб зайняти вільний час, а й можливість самовиразитись, підняти настрій. 

Марія віддає перевагу живопису. Гуашеві роботи «Натхнення осінню», натюрморт «Літні багатства» у мальовничій гамі передають яскравість навколишнього світу, та особистість як частинку Всесвіту.
А картини «Єгипетський натюрморт», «Осінь», виконані у змішаній техніці, поєднують графіку, гуаш, аплікацію, дивують глибиною, виразністю та неординарністю. 

Вероніці більше до вподоби графіка.
Дівчинка живе в своєму уявному світі, наповненому чудернацькими істотами, фантастичними драконами та улюбленими тваринами. Саме графіка дозволяє їй втілити свої художні фантазії на папері, створити яскраві та чіткі ілюстрації до своїх історій, оповідань.

На виставці можна помилуватися її картинами «Космічна погоня», «Натюрморт з сундуком», «Доісторичний звір», «Казкове місто»…


Творчість дівчат дарує гарний настрій, дихає теплом, новизною, свіжістю. Недарма виставка їх робіт називається «Свіжий подих барв». 

Сподіваємось, що ця виставка для юних обдарувань не остання! А всіх бажаючих запрошуємо завітати до бібліотеки та одержати насолоду.

Немає коментарів:

Дописати коментар