понеділок, 5 листопада 2012 р.

Страшенно цікавий Хеллоуїн!


 31 жовтня у всьому світі відмічають «великий та жахливий» Хеллоуїн, свято, яке в нашій країні все ще викликає багато суперечок. 



Не дивлячись на те, що традиції зустрічати Хеллоуїн в Україні вже біля п’ятнадцяти років, проте, одностайної думки, чи потрібно нам це свято, немає й до сьогодні.
Прибічники та противники святкування Дня всіх святих наводять все нові та нові аргументи «за» та «проти»… а свято тим часом триває: діти та дорослі практикуються у вирізані з гарбуза кумедного чи страшного світильника Джека, запалюють свічки, наряджаються у маскарадні костюми, смакують солодощі та веселяться від душі.   

Не залишилась в стороні від веселощів і наша бібліотека, саме 31 жовтня у відділі мистецтв відбулася бібліовечірка «Страшенно цікавий Хеллоуїн», на яку запросили вихованців англійського клубу «Альбіон» (керівник – Наталія Костіна), адже для цих дітей Хеллоуїн – це не тільки нагода повеселитися, але й можливість дізнатись більше про культуру англомовних країн.   
Святкування розпочалося з занурення до атмосфери Хеллоуїна – діти із задоволенням роздивлялися зал, прикрашений за всіма правилами гарбузом-світильником Jack-o'-lantern, свічками, кажанчиками, колючими гілками та маленькими привидами. Крім того, усім учасникам зробили відповідний мейк-ап, розфарбувавши дітей та дорослих під героїв популярних «жахливчиків». 
Веселий настрій підтримали ігри та тематичні конкурси, за які учні отримали смачні призи.

Однак увага на святкуванні приділялася не тільки розвагам, але й серйозним речам.   

Темі впливу свята Хеллоуїн на дитячу свідомість була присвячена відеопрезентація, яку підготували та провели бібліотекарі відділу мистецтв та абонемента Валентина Моісеєва та Марія Луньова.
На розгляд юних глядачів були представлені питання, як святкувати Хеллоуїн, звідки він бере свій початок, чому прийнято вбиратися у страшні костюми і прикидатися нечистю, а також точки зору на новомодне свято  психологів, дитячих лікарів, і навіть православної церкви та правоохоронних органів.  
Отже, висновок, якого дійшли учасники бібліовечірки – головне не перейти межу між невинною розвагою і небезпечним зануренням у світ потойбіччя, не забувати, що це усього лише свято, до якого потрібно ставитьсь з гумором та не втрачати здорового глузду.  
  Тож, святкуймо разом, Happy Halloween!
  Хэллоуин – костры и пляски,
Бесовский шабаш, праздник ведьм.
Костюмы яркие и маски,
Там в царство тьмы открыта дверь.
 Пусть свет фонариков лучистых
Разгонит в вашей жизни зло.
Дай Бог вам мыслей добрых, чистых,
Чтоб вам всегда, во всём везло!
 

Photos by Valentina Moiseyeva

2 коментарі:

  1. Дуже сподобався ваш пізнавальний захід. Дуже сучасно.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякуємо за коментар! Ми намагалися розповісти дітям, що це свято - не погане, що треба пізнавати різні культури, брати від них краще. Але треба й знати міру, щоб веселощі не перетворилися на небезпеку!

      Видалити