середу, 3 жовтня 2012 р.

Мистецька мозаїка книжкових новинок



На книжковій виставці «Мистецька мозаїка книжкових новинок» у відділі мистецтв можна познайомитися із виданнями, випущеними згідно з державною програмою «Українська книга».
Вражаючі різноманіттям тем та змісту, якісно видані, чудово оформлені книги охоплюють великий пласт культурної спадщини українського народу і створюють панораму мальовничої і неповторної української держави.
Це і фотоальбоми визнаних майстрів фотооб’єктива, які невимушено демонструють сучасний погляд на древні архітектурні пам’ятки, мальовничі куточки міст і сіл, красу української природи та інших визначних місць.
Серед них чільне місце займає перлина української архітектури – Софія Київська – Богом даний і непорушний символ Києва. Багато уваги приділено і гордості киян – ошатним бульварам та розкішним паркам міста; неповторній красі й мистецькій довершеності численних православних святинь…
Віддаючи данину творчості великих синів та дочок української землі, виставка пропонує увазі відвідувачів солідні видання, присвячені корифеям української сцени: Євгенії Мірошниченко – примадонні оперної сцени, яка поєднала традиції українського та європейського виконавства, і Миколі Яковченку – артисту-лицедію із сумними очима, чия творча сценічна біографія має багато маловідомих сторінок. 
 До ювілеїв відомих поетів-піснярів Дмитра Луценка та Миколи Томенка видавництво «Музична Україна» порадувала шанувальників музичних талантів виданням збірок пісень та романсів.
Приємно взяти ці чудові книги до рук, перегорнути їх сторінки, згадати відоме, поповнити знання невідомими фактами та дізнатись таємниці культурної спадщини свого народу. Приєднуйтесь! 

4 коментарі:

  1. Завжди приємно отримати нову літературу. Як шкода, коли не маєш можливості відвідувати цікаві місця в своїй країні або за кордоном. Ось і стає книга першим помічником. Відкрив її... і вже мандруєш парками Києва, або роздивляєшся шедеври мистецтва живопису в провідних музеях України чи світу... Ви згідні зі мною?

    ВідповістиВидалити
  2. Ну звісно, цікаві книжки допомагають в наших уявних подорожах, але крім того, вони пробуджують нашу фантазію, спонукають до рішучих кроків - взяти і податися кудись у мандри!:)
    Дуже дякуємо за ваш коментар! Наш відділ ще початківець у блогерстві, тож так приємно отримати відгук від досвідченого блогера, особливо від колеги-бібліотекаря з відділу мистецтв!:)))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую, колеги. "Досвідчений блогер" звучить круто, але мені ще трохи далеко до них. Я тільки 10 місяців "блогерствую", але з великим задоволенням вчуся у досвідчених. Шкода, що блогів відділу мистецтв можна порахувати на пальцях одної руки, але сподіваюсь нас буде більше, будемо дружити відділами та обмінюватися досвідом. Звичайно ж, якщо ви не проти.

      Видалити
  3. Мабуть, нам всім ще є чому вчитись у блогерстві))) І звісно, дуже хотілося б бачити більше блогів відділів мистецтв, адже стільки цікавого відбувається та проводиться в бібліотеках – зустрічі, виставки, майстер-класи! Будемо дружити та сподіватися, що нас, однодумців в блогосфері, буде все більше!

    ВідповістиВидалити