понеділок, 12 липня 2021 р.

Затишні пейзажі

З 12 липня у відділі мистецтв Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б.А. Лавреньова в межах ART-агенції "Дивоквіт" відкрилась виставка живопису художниці з Білозерки Валентини Безродньої "Затишні пейзажі". Пані Валентина народилася  13 червня 1952 року в селі Радземля (нині Миролюбівка) Білозерського району. В 1972 році вона закінчила коперативний технікум, а потім Тернопільське художнє училище по спеціальності художник-декоратор.

 Після завершення навчання Валентина Кирилівна повернулась на батьківщину - в селище Білозерку, де і пропрацювала все життя до пенсії в місцевому універмазі. Вдень малювала рекламні плакати, оформляла нові надходження товарів, а вдома, у вільний час, всі свої емоції і почуття передавала полотну. Так народжувались чуттєві, виразні, і, водночас, тонкі та зворушливі картини. Здебільшого, пані Валентина полюбляє малювати пейзажі, бо закохана у рідну землю, її безкрайні простори. Саме природа, пейзажі представлені на першій персональній виставці художниці-аматорки. На ній можна побачити і роботи  маслом, аквареллю та гуашшю, якими добре володіє пані Валентина.

Тож, запрошуємо любителів і поціновувачів краси завітати до бібліотеки та відкрити для себе нове ім'я на мистецькій ниві Херсонщини. 

Виставка триватиме до кінця місяця. Чекаємо у бібліотеці!

Немає коментарів:

Дописати коментар