вівторок, 18 грудня 2012 р.

Веселкові барви творчості Поліни Кізенко



В останні роки все більшої популярності в сучасному декоративно-прикладному мистецтві набуває валяння, або ж фелтінг.

Фелтінг - це виготовлення вовняних виробів з непряденої вовни та їх ущільнення способом зчеплення і переплетення між собою волокон вовни. У валянні використовують особливості будови вовняних волокон та їхні властивості (пластичність, високу пружність, здатність скорочуватися та звиватися). Це - універсальний вид творчості, а для практичних людей ще й можливість підкреслити свою індивідуальність стильним і неповторним аксесуаром: косметичкою, сумкою, брошкою, шарфом, шапкою, декоруванням деталей одягу, крім того, з повсті виготовляють іграшки, намиста, квіткові кольє тощо.







Техніка рукоділля з повсті була поширена серед наших пращурів, а вироби з цього матеріалу були невід’ємним атрибутом кожного дому. Сьогодні ж валяння переживає своє відродження, втілюючись у вишуканих майстерних роботах, і спричиняє справжній бум у світі моди та дизайну. Але такий, здавалося б, м’який, пластичний і яскравий матеріал має напрочуд примхливу вдачу і потребує від майстрів неабиякого терпіння, старанності і любові до своєї справи. Саме такою майстринею на всі руки є Поліна Кізенко – вчитель трудового навчання школи № 55 м. Херсона.

Після закінчення Херсонського державного університету вона вже майже двадцять років працює в школі, виховує у дітей бажання творити прекрасне власним руками та прививає любов до рукотворної краси. І, мабуть, немає такого виду рукоділля, який був би непідвладним золотим рукам Поліни!


Недивно ж, що нова техніка зацікавила і її – така яскрава та незвична повсть виявилася універсальним матеріалом для різноманітних виробів. Серед валяних робіт Поліни є і затишні декоративні прикраси для дому, і барвисті картини, і кумедні іграшки і навіть модні аксесуари: сумочки, чохли для мобільних телефонів, гаманці… Всі ці вироби можна побачити на виставці майстрині «Веселкові барви творчості», що днями відкрилася у відділі мистецтв та буде демонструватися протягом грудня та січня.

На авторській виставці Поліни Кізенко представлені, окрім фелтінга, і інші чудові речі: розписані в техніці батік картини, подушки, одяг, аксесуари, а також чарівні лялькі-тільди, що дуже комфортно себе почувають на полицях, поруч з іншими різнокольоровими веселковими виробами:)

Тут кожна робота сповнена теплом душі, зворушує спогадами про затишок дитинства та рідного дома, випромінює ауру добра та миру. 
Тож, запрошуємо усіх завітати до виставки, щоб насолодитися цим дивом та побачити на власні очі рукотворну красу. 



Фотографії Валентини Моісеєвої 

7 коментарів:

  1. Щиро дякую працівникам відділу мистецтв бібліотеки Юлі та Валі за допомогу в організації виставки, заможливість показати людям свої роботи ,поділитися своєю творчістю.

    ВідповістиВидалити
  2. Полиночка, пожалуйста! Нам очень приятно работать с творческими людьми, ведь прикасаясь к прекрасному, мы и сами становимся лучше! Так что это тебе спасибо, что поделилась своим талантом и рукотворной красотой!!!

    ВідповістиВидалити
  3. Удивительный мир красоты! Полина, у тебя "золотые руки".

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Это правда! Выставка не оставила равнодушными никого: и ученики Полины, и ее коллеги, которые приходили к нам в библиотеку, и просто посетители -все восхищались красотой, яркостью, необычностью изделий и мастерством мастерицы!!!

      Видалити
  4. Очень красивые яркие работы ,красочные и очень позитивные!

    ВідповістиВидалити
  5. Ось знову рік Новий іде,
    Хай щастя він Вам принесе,
    Міцне здоров’я подарує,
    Хай радістю Ваш дім квітує.

    Любов’ю хай серця живуть,
    Тепло душі для Вас несуть.
    Хай мир і лад у Вашій хаті будуть,
    Хай завжди щирість Вам дарують люди.

    ВідповістиВидалити
  6. Работы в технике фелтинг - яркие,теплые ,достаточно трудоемкие ,выглядят свежо и интересно. Желаю автору вдохновения и новых творческих решений .

    ВідповістиВидалити