середа, 4 жовтня 2023 р.

Славетне українське козацтво

До Дня українського козацтва фахівці Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б. А. Лавреньова спільно з КУ «Херсонський міський центр професійного розвитку педагогічних працівників» запросили шкільну спільноту Херсона в історичний екскурс у сивочолу давнину- героїчні часи Козаччини.

Учні згадали цікаві факти історії і традицій козаків. Та найбільше їх вразила розповідь про незвичайних козаків-характерників. А, особливо - про загадкових жінок-амазонок, жінок-характерниць, яких називали «поляницями» і які настільки володіли бойовим мистецтвом, що їх побоювались і друзі, і недруги.


Дізнались учні, що воїни козацького війська постійно вправлялись у бойовому мистецтві в мирні часи та відточували його в походах та боях. Молодь, із задоволенням, переглянула кадри виступу-реконструкції із володіння різними видами зброї, які частенько влаштовували сучасні продовжувачі козацької бойової спадщини і на Хортиці, і в інших куточках козацької слави. 



Нині, багато з них захищають нашу країну від російської  агресії.  Тож, учні висловили вдячність нашим захисникам-гідним нащадкам козацького роду і віру у нашу спільну Перемогу.


Немає коментарів:

Дописати коментар