вівторок, 19 жовтня 2021 р.

Свято на пуантах

 


Свято на пуантах.

Починаючи з 2014 року, суспільство присвячує один із жовтневих днів Всесвітньому дню балету. Ініціатором святкування виступив Лондонський королівський балет, ідею якого підтримала більшість відомих світових театрів.

Балет зародився в Італії в епоху Відродження. Це були веселі танцювальні сценки на карнавалах. Виступи проводились у сукнях, що сягали щиколотки. Глядачі мали можливість приєднатись до танцю. З часом такі сценки перетворились на самостійні спектаклі.

Згодом, завдяки дружині короля Генріха ІІ Катерині Медічі, яка мала італійське коріння, цей жанр потрапив до Франції. Тут балет став популярним серед придворної знаті та набув урочистого видовища з яскравими образами. Саме у Франції було створено спеціальну мову танцювальної техніки, якою користуються донині.

У цей день шанувальникам балетного мистецтва з усього світу відкривається життя театру за лаштунками. Знамениті трупи ведуть пряму трансляцію кращих своїх спектаклів та ексклюзивних інтерв’ю, демонструють репетиції та підготовку до виступів.

Святкова подія привертає увагу молодих шанувальників, які планують пов’язати своє життя з балетом. Демонстрація професійних навичок та важкої праці, які докладають танцюристи, щоб створити чудові видовища, допомагає їм визначитись з вибором професії.

Тож бажаємо всім причетним до світу балету, творчості й натхнення, запального настрою, грації та пластики, щоб танці були – просто фантастика!


Немає коментарів:

Дописати коментар