середу, 14 жовтня 2020 р.

Лавреньовка навчає мистецтву онлайн

#Лавреньовка_в_умовах_карантину пропонує...
З початком нового навчального року традиційно розпочала свою роботу і культурологічна медіастудія «Мистецтво у просторі і часі», що вже понад десять років працює у відділі мистецтв ХОБЮ ім. Б.Лавреньова. За ці роки працівники відділу відкрили дивовижний світ мистецтва для старшокласників багатьох шкіл і ліцеїв міста та області. Цього разу гостями бібліотеки стали старшокласники Херсонської загальноосвітньої школи №55. Розпочали новий сезон медіастудії одиннадцятикласники, які в режимі онлайн , за допомогою технологій Zoom підсумували свої знання, отримані при вивченні мистецтва Античності, знайомлячись із відеомистецькою презентацією «Мистецтво античності – колиски європейської цивілізації».
Завідувачка відділу Юлія Калмикова звернула увагу учнів на особливості грецького та римського етапу розвитку мистецтва. Познайомила присутніх з шедеврами давньогрецьких скульпторів Фідія, Мирона, Поліклета, Праксителя, які продовжують захоплювати людство, ордерною системою в архітектурі, яку використовують і донині, передала ту жагучу віру римлян в свою особливу місію, що втілилась в грандіозні форми в архітектурі, скульптурі, зручній і розумній організації життя (перший водопровід, каналізація, бані та житло для бідних і багатих і т.ін.).
Дев’ятикласники цієї ж школи, відкрили для себе творчість імпресіоністів. Переглянувши відеомистецьку презентацію «Імпресіонізм: краса миті, що спливає», учні дізналися про творчість французьких художників Клода Моне, Каміль Піссарро, Огюста Ренуара та інших, які працювали в цьому напряму в мистецтві і в своїх картинах прагнули передати безпосереднє враження від середовища, що їх оточує, створюючи засобами живопису ілюзію світла і повітря.
Тож, сподіваємось на нові зустрічі у культурологічній медіастудії, та вивчаймо мистецтво разом!

Немає коментарів:

Дописати коментар