четвер, 11 червня 2020 р.

Виставка живопису «Колаж жіночих емоцій на полотні»


#Лавреньовка_в_умовах_карантину. ХОБЮ ім.Б. Лавреньова пропонує #ЗалишайсяВдома



Незвичайно цікава та глибоко емоційна виставка живопису молодої херсонської художниці Валерії Овчаренко «Колаж жіночих емоцій на полотні» представлена для перегляду у відділі мистецтв ХОБЮ ім. Б.А. Лавреньова.
Народилася Валерія 5 квітня 1995 року в місті Херсон.
З 2002 по 2013 роки навчалася в ХЗНВК №11. Також закінчила ХЦДЮТ з відзнакою. 
В 2013 вступила в Херсонський державний університет на факультет культури і мистецтв. Протягом всього періоду навчання Валерія приймає участь у різних обласних, всеукраїнських та міжнародних виставках, пленерах і фестивалях, а вже у 2018 році представляє свою першу персональну виставку. 
З 2018 працює викладачем у КЗ "Гімназія ім. Т.Г.Шевченка" ХОР, а також у першій студії творчості Херсону "Арт-Инсайт". Її учні успішно вступають у вищі навчальні заклади не тільки на території України, але і за її межами (у Польщі, Іспанії).
Вже декілька років поспіль Валерія проводить майстер-класи на телебаченні UA:ХЕРСОН і ВТВ, ділиться з телеглядачами своєю майстерністю та навчає їх основам живопису, графіки, академічного малюнку. Вона є Берегинею Козацької Почесної варти Херсонщини. Багато уваги приділяє відродженню козацьких традицій та готує учнів до участі у «Козацькому Граї».
Всі її 13 картин є одним цілим. Їх об’єднує прояв бурхливих емоцій молодої сучасної жінки в різних життєвих обставинах і майстерно передані на полотнах за допомогою фактури (своєрідної художньої техніки), надзвичайно тонко і влучно підібраної та вдало поєднаної кольорової гамми.






















Не звертаючи на зовсім юний вік, а Валерія не так давно закінчила навчання на факультеті культури та мистецтв Херсонського державного університету, картини надзвичайно зрілі. Продумано та підкреслено і в композиції картин, і в назві відчуття і переживання в той чи інший момент життя, за різних обставин. Навіть, в різний період доби — вона ніби втілила у своїх творах все що зібралось на душі: накипіло, наболіло, настраждалось… В якийсь момент життя, полотна були й найкращою подругою, і порадницею, і розрадою…
«Пошук себе», «Не завжди потрібно довіряти людям», «Погляд крізь туман невдач».. – це лиш кілька назв картин. А яка глибина схована і в назві, і як вдалось художниці передати ці почуття, емоції!





Заслуга Валерії ще й в тому, що, сама того не підозрюючи, не просто вражає й зачаровує своїми картинами, а і розбуджує в кожній людині уяву, та викликає різні емоції, часто кардинально протилежні їх назві – залежно від життєвого досвіду та пережитого.
Але, головне – нікого не залишає байдужим. В цьому й найвища заслуга митця!
Тож, запрошуємо всіх насолодитись переглядом завітавши у відділ мистецтв!

Немає коментарів:

Дописати коментар