вівторок, 5 травня 2020 р.

День матері

#Лавреньовка_в_умовах_карантину#ЗалишайсяВдома та підготуйся разом з ХОБЮ ім. Б. Лавреньова до Свята Матері.



В Україні як і в багатьох країнах світу відзначають День матері. Шанування жінки-матері в Україні є давньою традицією, її з давніх часів оспівували як берегиню сім'ї, роду й народу. Пізніше це шанування посилилося поклонінням Божій Матері - заступниці та покровительці всіх українців.
Але перші згадки датуються набагато раніше. Розповідають, що схоже свято існувало у древніх греків – це був день вшанування богині Реї, матері усіх богів.
                                                                                                         

 А у стародавньому Римі відзначали день богині-матері Кібела.


 Святкування тривало 3 дні у березні. Кельти вшановували богиню Бріджит – войовничу жінку, яка поєднала в собі тендітність та неймовірну силу.


Починаючи з 1600 року, в Англії з'явилася традиція святкування Материнської неділі.
А в тій же Америці вперше про день матері заговорили 1872 року, коли відома американська пацифістка Джулія Ворд висловила ідею щодо цього свята – єдність матерів за мир у всьому світі. Щороку вона влаштовувала у Бостоні масові мітинги. На жаль, її слова не були почуті. 


Аж у 1908 році молода американка Анна Джервіс з Філадельфії виступила з ініціативою вшановування матерів у пам’ять про свою матір, яка передчасно померла. Анна писала листи до державних установ, законодавчих органів, видатних осіб із пропозицією один день у році присвятити вшануванню матерів.


Її старання увінчалися успіхом - в 1910 році штат Вірджинія перший визнав День Матері як офіційне свято. Хоча по суті це - свято вічності: з покоління в покоління для кожного мама - найголовніша людина для своїх дітей.
https://www.facebook.com/Скарбничка-креативу-105868214398169/?modal=admin_todo_tour
                                                           
  

Немає коментарів:

Дописати коментар