понеділок, 28 січня 2019 р.

Зустріч з майстринею Тетяною Шуляк

У відділі мистецтв Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім.Б.Лавреньова відбулася презентація виставки творчого доробку херсонської  майстрині Тетяни Шуляк «Розмаїтий мистецький дивосвіт».

  Пані Тетяна розповіла одинадцятикласницям ЗОШ №54 як довго, методом проб і помилок, шукала і знайшла своє улюблене захоплення, яке приносить задоволення, розраду, щастя… 
І без якого вона тепер, навіть, не уявляє свого існування. А  численні пейзажі на виставці ще раз це підтверджують. Вони дихають життям, вони дихають енергією, позитивом. Бажання викладати свої емоції на полотні було настільки велике, що Тетяна Анатоліївна самостійно навчилась писати маслом, хоча було це не просто.
 

Та переборювати, долати перешкоди, навчатись новому, незнайомому майстрині подобається. Їй цікаві нові техніки, сучасні матеріали. Вона їх знаходить, освоює, а потім вчить своїх учнів, адже більше 20-и років викладає малювання, працю в ЗОШ №12 м.Херсона. 
Тому так  відверто, по-материнські щиро ділилась секретами своєї творчості і з ученицями іншої школи: вразили дівчат об’ємні картини в техніці папертоль – Тетяна Анатоліївна детально розповіла з чого починати, як краще підібрати тематику і відповідний папір; здивували дивовижні «старовинні» роботи в техніці пейп-арт – вона підказала, що дешевше для них використовувати туалетний папір, а не серветки, захоплення викликали картини з акрилової заливки – поділилась своїм досвідом та деякими нюансами роботи з примхливою фарбою.

  Такого розмаїття надзвичайно цікавих, неповторних робіт, виконаних в незнайомих сучасних техніках, більшість присутніх ще не зустрічали. Тому і невдаваний інтерес, жваве обговорення в невимушеній затишній атмосфері збагатило і надихнуло молодь на освоєння нових творчих вершин, а пані Тетяна отримала справжнє задоволення від спілкування з такими розумними, креативними і готовими переймати досвід, вчитися старшокласницями.
  Презентацію виставки записувала знімальна група телеканалу «Скіфія». У захваті від робіт, від харизматичної авторки, дівчата в інтерв’ю поділились своїми враженнями, емоціями, а пані Тетяна – планами, ідеями, задумами.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар