неділю, 21 липня 2013 р.

Ірина Кирпа: Isiliel та її диво-мініатюри


Віднедавна у відділі мистецтв працює виставка творчих робіт молодої самобутньої херсонської художниці Ірини Кирпи.

І хоча за спеціальністю дівчина вчитель німецької та англійської мови, за покликанням душі вона, безперечно, талановитий художник! Адже малюнок – це її діалог з навколишнім світом. В малюнках - її думки, фантазії, переживання, мрії…
А ще – намагання «відірватися» від сірості, буденності сьогодення, «продертися» крізь хащі цинізму, догматизму та практицизму кожного з нас, до живого і ніжного, що жевріє в душі… Недарма ж виставка називається «Диво-мініатюри Ірини Кирпи».



 Яскраві, надзвичайні роботи повертають нас, дорослих, в дитинство, коли мрій та сподівань так багато! І вони не здаються нездійсненними…  Чи то картини-акварелі, чи то мініатюри на дерев’яних зрізах, що пахнуть садом, дачею, сонячним днем та дитинством, - всі вони вселяють віру, надію, повертають романтику, життєрадісність нашому буттю.

Жодного відвідувача виставка не залишає байдужим: ні дітей, ні дорослих. І що цікаво, майже кожен спершу затамовує подих і перший вигук, зате потім – потік бурхливих емоцій і вражень!  І це, мабуть, головне, чого прагнула домогтися своєю творчістю художниця – отримати емоційний відгук. Адже саме емоціями, почуттями живе сама Ірина та її роботи.  


 



Щоправда, майстриня паспортним іменем не підписувала свої твори ніколи. В останні п’ять років її псевдонім – «Isiliel. Лунный Феникс» (частіше у вигляді знака, а не слів). 
В цьому імені зібрано все, що знайшло відображення у малюнках… Це і дитячі улюблені книги про Незнайку та Царівну-Лебідь, і довгі вечірні години, проведені з батьками за вивченням місяця та зірок, і враження від класичного fantasy і японської культури з її аніме та манга, та ще багато чого іншого.


Ось так народилося її фантастичне ім’я - місяць завжди надихає і супроводжує Ірину на кожному важливому етапі творчого та життєвого шляху, а сама вона, ніби фенікс, відроджується у проміннях місячного сяйва.



Сьогодні художницю надихають не тільки фантазійні сюжети, але й людина поруч з Іриною, яка відчуває, розуміє і підтримує її у всіх задумах і починаннях. Це чоловік Денис, перший і головний критик, однодумець, що є великим щастям для митця, надійною опорою для втілення творчих задумів. А планів і задумів у художниці багато. Головна ціль – створення авторських арт-буків, але перед цим вона працює над серією малюнків, що знайдуть своє відображення у листівках, календарях…

Хочеться побажати Ірині щасливого творчого майбуття і Місячного світлого дороговказу!



4 коментарі:

  1. Дуже цікаві роботи! Мініатюри просто супер!Такі цікаві й навіть фантастичні сюжети панують на них. А ще мені дуже дуже сподобався псевдонім «Isiliel. Лунный Феникс», звучить казково.
    Від щирого серця хочу також побажати пані Ірині творчого натхнення, нехай збуваються всі творчі задуми. А ще бажаю великого жіночого щастя!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Спасибо Вам огромное за такой теплый отзыв!! Такая искренность вдохновляет на будущие свершения!))

      Видалити
  2. Отдельное огромное спасибо организаторам выставки!! Особенно, Юлии Викторовне! За то, что нашли меня и открыли, воодушевили на этот маленький, но очень важный на моем творческом пути, подвиг. ))
    Успехов Вам и вдохновения в работе!

    ВідповістиВидалити
  3. Эмоции это наша жизнь, ведь первое что ты ощущаешь и есть самое настоящее, живое, не подвласное разуму и здравому смыслу. Этому меня научила та Единственная, что поселиласть в моем сердце, светом Луны наполняя мою жизнь настоящим Волшебством.
    В современном мире мы почти забыли что такое Чувствовать. Стараясь скрывать свои эмоции, мы разучились радоваться.
    Я счастлив, что могу вдохновлять и поддерживать моего Художника, ведь если Она пробуждает в людях Живые эмоции, то мы еще способны Жить по настоящему, для нас не все потеряно.

    ВідповістиВидалити