четвер, 18 квітня 2024 р.

"Ковчег “Україна”»: культурна спадщина під однією обкладинкою"

На книжковій полиці  Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б. А. Лавреньова стоїть незвичайне видання — артбук «Ковчег “Україна”», який створений багатьма знаковими особистостями, виданий за підтримки Українського культурного фонду і реалізований культурною платформою "Ковчег "Україна". 
Унікальний видавничий проєкт знайомить сучасників із артефактами, шедеврами професійного мистецтва, символами та архетипами, історичними постатями видатних культурних діячів – з усім, що об’єднує поняття «бренд України».

У кожному розділі розглядаються найзначніші та найголовніші аспекти тієї чи іншої культурної одиниці. Таким чином, автори зібрали найцінніше і завантажили на "Ковчег" – весь культурний капітал країни.


Тож  фахівці відділу мистецтв вирішили ознайомити своїх користувачів із виданням і створили у межах Тижня молодіжної книги 2024 "Читай та зростай! Відновлюйся!" книжкову візитівку “«Ковчег “Україна”»: культурна спадщина під однією обкладинкою”.


Перегляньте відео, познайомтесь із книгою і, за можливості, приходьте до нашої книгозбірні, щоб погортати це унікальне видання! Адже книга створена говорити з читачем не лише безпосередньо через текст, а більшою мірою через ілюстрації, на які хочеться і дивитись, і яких хочеться навіть торкатись, завдяки новітнім поліграфічним технологіям, використаних у дизайні й при друкові. Текст «Ковчега» є лише доповненням до головного у цьому артпроєкті — прекрасного поліграфічного виконання. Гортаючи аркуші цього витвору мистецтва, ви будете насолоджуватись іншими поліграфічними засобами: тиснення золотом, висічкою-мережкою, сторінки з прозорого та напівпрозорого паперу та фактурні лаки. А неймовірної краси зображення і кольори гармонійно поєднуються між собою та якісно доповнюють короткий історичний екскурс в культурне минуле й сучасне нашого талановитого народу.

Окрім артбуку Ковчег “Україна” бібліотекар вам запропонує ще й  путівник по українській музичній спадщині “Ковчег Україна. Музика” і ви зможете прослухати музичні доріжки концерту-хрестоматії за розміщеними там QR-кодами. 

А також пограти в настольну гру – перевірити свої знання з української музики.


Немає коментарів:

Дописати коментар