неділю, 8 жовтня 2023 р.

День художника України

 

Щорічно у другу неділю жовтня митці України святкують День художника. В 2023 році День художника України відзначається 8 жовтня. Свято було затверджено Указом Президента в 1998 році, а ініціатором святкування стала Спілка художників України. Його метою є підтримка представників мистецтва та нагадування про велику роль у культурному розвитку людини.


Образотворче мистецтво є однією з найдосконаліших форм діяльності, оскільки в художній палітрі кристалізується внутрішній світ людини, звучать кольори глибоких почуттів. Художніми роботи надихають та спонукають замислитися над суттю буття. Вишуканий живопис, віртуозна графіка, майстерна пластика, патріотичний стріт-арт, оригінальний розпис – невід’ємна частина національної культури, джерело духовного розвитку і задоволення естетичних потреб українського суспільства. Творчі досягнення художників свідчать про потужний потенціал народу, сприяють створенню позитивного іміджу України у світі.

Художники — люди з особливим мисленням. Вони бачать те, чого не бачать звичайні люди, знаходять прекрасне в повсякденному, вміють зобразити думки на полотні, закарбувати емоцію або навіть мелодію. І не дивлячись на те, що художник має бути голодним, а образити його може кожен, ми все ж бажаємо тим, хто бере в руки пензель з метою освоєння професії, визнання!


Нехай кожен художник одного дня відчує на собі прожектори слави, що освітять його картини! Але головне побажання — щоб ваш талант і натхнення завжди крокували поряд.

Немає коментарів:

Дописати коментар