четвер, 14 вересня 2023 р.

Краєзнавчі імпровізації «Херсон очима художників»: Херсону — 245 років!


Напередодні Дня міста фахівці відділу мистецтв Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б. А. Лавреньова запропонували учнівській спільноті херсонських гімназій № 6 і 16, ЗЗСО № 4, 53 і 54 та ХЗНВК № 11, студентам  Херсонського гідрометеорологічного фахового коледжу Одеського державного екологічного університету та  користувачам соцмереж переглянути краєзнавчі імпровізації «Херсон очима художників». 

Херсон – це місто з українським характером та незламною жагою до свободи, якому присвячено велику кількість творів херсонських митців. Росіяни його нещадно нищать. Архітектурні пам'ятки Херсона, які пережили кілька революцій та війн, після обстрілів зникають із мапи міста. 

Та краса і дух нашого Херсона, за які ми так любимо наше місто, залишаються у творах Олександра Степаненка, Олександра Бережного,  Володимира-Вадима Чорного та Віталія Раковича. Рідний Херсон став об'єктом і для творчості таких херсонських художників, як Іван Белич, Віктор Трапенок, Володимир Гончаренко та Георгій Петров. Багато міських краєвидів також створили представники наївного мистецтва – Григорій Сергєєв і Олена Рибальченко. А які чудові гравюри з видами Херсона створив Володимир Заставський!

І нехай твори херсонських художників із зображенням нашого рідного міста додадуть всім віри та позитиву! 

Приємного перегляду!

Немає коментарів:

Дописати коментар