четвер, 7 жовтня 2021 р.

Артоб’єкти Херсонщини

Відділ мистецтв Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім..Б.А.Лавреньова провів для учнів 8 класу гімназії №16 м.Херсона краєзнавчу мандрівку «Артоб’єкти Херсонщини».

Розповідь про вуличне мистецтво неабияк зацікавило підлітків, адже нині це найбільш популярне сучасне мистецтво серед молоді. Велика ж кількість муралів та скульптур різних форм, які з’явились за останні кілька років у нашому та інших містах області, стали справжньою окрасою та місцем відпочинку жителів Херсонщини.

Деякі з муралів, що розташовані в центрі міста, восьмикласники бачили, але рідко хто з них замислювався над їх змістом та значенням. На заході ж вони дізнались про молодих художників-земляків, учасників різних арт-груп, які створюють ці чудові стінописи.

Особливо учні були вражені  історією старого в’яза, що ріс поруч із гімназією: коли він засох, місцевий митець Микола Гепард перетворив його на химерну скульптуру, що дивує і вражає водночас.

Працівники бібліотеки запросили восьмикласників завітати до міськради, де напередодні святкування Дня міста, молоді художники на місці сумної стіни підстанції створили казкове місто, а у внутрішньому дворі відкрився громадський простор “МЕРіЯ” з чудовими локаціями, фотозонами, затишними куточками для відпочинку. Захід проводився в гімназії  в межах Тижня краєзнавства, до 243-річниці заснування Херсона.

Немає коментарів:

Дописати коментар