понеділок, 21 січня 2019 р.

Розмаїтий мистецький дивосвіт

 Таку назву має виставка творчого доробку талановитої херсонської майстрині Тетяни Шуляк, що днями відкрилась у відділі мистецтв Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б.Лавреньова.  Сама назва виставки розкриває всеосяжний та різнобарвний світ захоплень і нескінченний потік ідей та креативу, яким живе, який дарує і яким залюбки ділиться майстриня. Доля привела її в мистецтво, і в мистецтві Тетяна знайшла розраду, вихід емоцій, багато друзів і шанувальників свого таланту… «Я живу, поки я творю!», - говорить майстриня.

Сьогодні пані Тетяна працює вчителем трудового навчання, мистецтва і «Художньої культури» спеціалізованої загальноосвітньої школи №12 м.Херсона, веде курси кроєння та шиття, численні майстер-класи, телемайстер-класи – навчати, передавати свій досвід і свої вмінням іншим вона вміє, любить і отримує від цього задоволення.
Численні картини на виставці, написані маслом, - плід фантазій, снів, побаченого чи почутого, але в її самобутній інтерпретації, заворожують позитивною енергетикою, незвичайною життєстверджуючою палітрою та тонким відчуттям міри.
Тетяна Анатоліївно прекрасно шиє, вишиває. Але їй завжди цікаві нові техніки рукоділля, знайомство з новими матеріалами, технологіями. Взагалі, в її творчому багажі понад 11 технік. На виставці демонструються лише останні її роботи в техніці бразильської вишивки, папертоль, вовняної акварелі, пейс-арт.


 Особливо вражають і магнітом притягують погляд об’ємні картини. Папертоль (papertole) - техніка створення об'ємного декупажа -  як окремий вид творчості, з'явилася давно, але популярність набула відносно недавно. Цей вид хобби називають арте-франчез, пап'є толі або 3D-декупаж. Об'ємні картини папертоль створюються шляхом вирізання вручну окремих елементів малюнка і наклеювання в різному порядку для створення тривимірного сюжету. У результаті можна споглядати реалістичні картини, що захоплюють глибиною зображення.




Техніка папертоль – складна, але надзвичайно цікава, яка розширює кордони реальності. І майстриня, віртуозно використовуючи її, свої знання інженера створила чудові твори, які є справжніми шедеврами. Оригінальні портрети пані Тетяни, напрочуд реалістичні краєвиди стирають просторові обмеження, сповнені любов’ю до всього живого, до цілого світу.

Отож, всіх цінителей мистецтва запрошуємо завітати до бібліотеки та познайомитись із творчістю нашої  надзвичайно талановитої та креативної землячки.

Немає коментарів:

Дописати коментар