пʼятницю, 12 квітня 2013 р.

Телемайстер-клас "Диво із глини"




Одним із напрямків роботи зразкової студії образотворчого мистецтва при Херсонському центрі дитячої та юнацької творчості є ліплення і конструювання.
В процесі цієї творчості вихованці вчаться створювати чудові вироби своїми руками, відкриваючи властивості і особливості різних матеріалів: від простого пластиліну і звичної глини до сучасних керамопласту, скульптурного пластиліну та біокераміки. 

10 квітня викладач студії Вікторія Михайлівна Лисенко, разом зі своїми вихованцями, провела телемайстер-клас по створенню великодніх півників-іграшок із червоної глини, на яку багата херсонська земля.


 Цей майстер-клас був особливим і для учнів, і для викладачів, адже його проводили під пильним «оком» камери оператора телеканалу «Скіфія» Віктора Вітюка, який, разом з ведучою циклу передач «Скарбниця таврійського краю» Оксаною Срамновою, знімав про вихованців студії та представлену у відділі мистецтв виставку їх творчих робіт великий репортаж!       


В процесі підготовки глини до ліплення діти згадали засвоєні на попередніх заняттях знання по формотворенню, порівняли свої майбутні вироби з формою квасолі, яка під їх спритними пальчиками, під уважним керівництвом Вікторії Михайлівни, поступово перетворювалася в чудову іграшку!


Дух творення охопив кожного юного умільця, кожен старався як міг, щоб зробити іграшкового півника якнайкраще! А щоб не було розчарованих та зневірених у своїх здібностях, на допомогу дітям завжди поспішали турботливі Вікторія Михайлівна та Олеся Олександрівна Фахрадова, викладач живопису, які одним-другим порухом рук виправляли невеличкі помилки. Потім за допомогою стеку кожен прикрасив свій виріб, як підказувала уява та фантазія. 

  
Ніби всі разом ліпили весняну іграшку, але в кожного юного творця півник вийшов неповторний, особливий. І кожного похвалила, підбадьорила викладач! А слідкувати за тим, як діти розкривають свої унікальні здібності, і за радістю, яку їм приносить творчість, було одне задоволення.
  
В свою чергу, діти з цікавістю спостерігали, як оператор знімає всі етапи їх творчого процесу, а потім із задоволенням давали інтерв’ю пані Оксані та ділилися з нею своїми враженнями від занять у студії, улюбленими хобі та планами на майбутнє.

 
Завдяки високому професіоналізму тележурналістів, діти тримались  перед камерою безпосередньо та невимушено, що допомогло досягти поставленої на початку майстер-класу мети.

Розповіла про свою роботу з талановитими дітьми і завідуюча студії Олена Едуардівна Ліпшиць, яка, разом з  викладачами, запевнила, що всі діти без винятку обдаровані, а завдання вчителя - розкрити та розвинути талант. 
Усім учасникам події дуже сподобалась така співпраця, а дітям ще й відкрилось багато таємниць телебачення. 

 Отже, чекаємо на  зустріч з нашими юними майстрами на телеканалі «Скіфія»!


Фотографії Валентини Моісеєвої
      

Немає коментарів:

Дописати коментар