четвер, 18 лютого 2016 р.

Театр казкових ідей

У відділі мистецтв ХОБЮ ім.Б.Лавреньова відновила свою роботу арт-вітальня «Сузір’я муз», а першими її гостями стали Борис Чуприна -  народний артист України, головний режисер Херсонського академічного театру ляльок, та молоді актори.




 Творичий діалог з учнями 5-а классу ЗОШ № 55 розпочав Борис Чуприна. Він, як головний режисер, розкрив дітям багато таємниць з того, що відбувається за лаштунками театральної постановки. Довгим є шлях народження вистави: від ідеї та сценарію п’єси, до виготовлення ляльок та прем’єрного показу. А ще виявилося, що успіх спектаклю залежить від праці великого цеху працівників театру: не тільки режисерів, але й звукооператорів, монтерів, працівників сцени, освітлювачів, і звичайно, акторів! 




За допомогою молодих акторів театру Олександра Ворони, Юлії Ступки та Станіслава Рубльова, Борис Володимирович показав учням різні види ляльок, які використовують в театрі, та поділився секретами їх виготовлення. А актори, для прикладу, зіграли невеличку сценку із нових вистав театру. 


   Зацікавлені школярі буквально «засипали» гостей питаннями, а потім вишикувалися в чергу, щоб доторкнутися до незвичайних ляльок та поспілкуватися зблизька зі справжніми акторами. 

Щирими оплесками нагородили вдячні глядачі наприкінці зустрічі своїх гостей. А на згадку усі діти отримали подарункові буклети про театр та запрошення обов’язково відвідати нові постановки!
Фотографії Валентини Моісеєвої

Немає коментарів:

Дописати коментар