четвер, 31 жовтня 2013 р.

Час чаклунів та чудес у бібліотеці

Trick or treat! - такі вигуки супроводжували веселу костюмовану вечірку - бібліомістерію «Час чаклунів, чудес і страхів», присвячену Хеллоуїну, учасниками якої стали юні відвідувачі  бібліотеки та члени клубу по вивченню англійської мови "Альбіон" Херсонського центру дитячої та юнацької творчості (керівник - Наталія Костіна).

Дивне свято Хеллоуїн, у якому органічно переплелися язичеські й християнські традиції, в останні роки став дуже популярним, особливо серед дітей та молоді.
Для них – це костюмована весела вечірка де можна проявити свою фантазію і уяву, перевтілитись на деякий час в улюблених героїв магічних книжок та мультфільмів, проявити спритність у конкурсах та повеселитись.

 Тож, не зважаючи на шкільні канікули та скориставшись нагодою від душі побавитись у колі друзів, до бібліотеки завітали юні чаклуни та привиди, маленькі русалоньки та чарівні відмочки, зовсім не страшні страховиська та навіть граф Дракула в найкращому своєму вбранні мав за честь відвідати нашу вечірку. Такого різноманіття «темних сил» і химерних створінь давно вже не бачили стіни бібліотеки!


Та й працівники відділу мистецтв, де відбувалося костюмоване дійство, не поступилися креативністю своїм гостям: оригінальні костюми ведучих, які перевтілилися в чаклунок, фей та інших персонажів казок, стилізоване магічне та святкове вбрання зали створили атмосферу справжнього Хеллоуїна!  
Приємно вразила обізнаність дітей з історією виникнення свята, традицій його проведення в різних країнах. Всі разом гості декламували вірші та співали пісні англійською мовою, розгадували кросворди та загадки, та отримували призи за кмітливість.


Ну а потім, як завжди на Хеллоуїн, почався час розваг: в яких тільки конкурсах та вікторинах не показали свої «сили» та «магію» учні! Це і вміння плести мітлу, і «ворожіння» на яблуках, і мистецтво створення «мумії», і вгадування навпомацки «чарівних» предметів тощо.




А ще учасники вечірки отримали невеличкий майстер-клас з карвінгу – вирізання традиційного світильника Jack-o'-lantern з гарбуза, та рецепти страв з цим корисним та смачним продуктом.  

Ось так похмурий та страхаючий Хеллоуїн перетворився для наших юних гостей у веселе та кумедне свято. І кожен з гостей одержав смачну нагороду – традиційні для Хелоуіна солодощі, яблука та гарбузовий пиріг!

Фотографії Валентини Моісеєвої
  

Немає коментарів:

Дописати коментар