четвер, 26 травня 2016 р.

Виставковий турнір – знайомство з музеєм

У відділі мистецтв  Херсонської обласної  бібліотеки для юнацтва ім. Б.Лавреньова відбулося незвичайне знайомство. Знайомство з Херсонським художнім музеєм ім. О.Шовкуненка та його колекцією у вигляді гри-виставкового турніру «Створи виставку року!». Провела його завідуюча інформаційно-масовим відділом музею Ольга Горельцева із дев’ятикласниками ЗНЗ №54.
 В ході гри учні одержували картки із зображеннями творів-експонатів зі сховищ музею в різних жанрах та стилях образотворчого мистецтва. Гра проходила дуже захопливо, учні ставили багато запитань щодо сучасного мистецтва, на які пані Ольга залюби відповідала.   


Наприкінці гри в учасників назбиралася чимала кількість карток. Кожен з них вибрав картки згідно з певною тематикою чи напрямком образотворчого мистецтва для організації своєї виставки.
  Учні разом із бібліотекарами та Ольгою Михайлівною познайомилися із презентаціями виставок та здійснили екскурсії по віртуальних залах експозицій. Той учасник гри, хто зібрав найбільшу кількість карток з термінами, став кращим мистецтвознавцем.
  Для старшокласників цей захід став не лише знайомством з музеєм та його колекцією, а й підсумком знань, отриманих за час учбового року з курсу «Художня культура». А для бібліотеки – цікавий досвід поєднання роботи різних закладів культури.







четвер, 19 травня 2016 р.

Мистецтво і краса крокують поруч


У відділі мистецтв Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б.Лавреньова викладачі та учні Херсонського вищого професійного училища сервісу і дизайну провели майстер-класи з візажу та зачіски із циклу "Мистецтво і краса крокують поруч".

Спочатку дев’ятикласниці ЗНЗ № 54, разом з майстром виробничого навчання училища Марією Вороною, здійснили віртуальний відеоекскурс учбовими класами та майстернями навчального закладу, познайомилися із різноманітними міжнародними та всеукраїнськими конкур

сами і змаганнями, в яких удосконалюють свої професійні навички майбутні перукарі та візажисти.

А потім Марія Олександрівна розкрила дівчатам секрети нанесення макіяжу та вибір кольорової гами, залежно від типу обличчя та стилю макіяжу. 



А юні помічниці майстрині наочно демонстрували на усіх бажаючих елементи корекції брів та варіанти плетіння надзвичайно красивих кіс. Стати на деякий час моделями для перукарів та візажистів захотіли стільки дівчат, що довелося навіть подовжити майстер-клас!
Але результатами залишилися задоволені як майбутні майстри, так й "клієнти". Тож, чекаємо на нові зустрічі й продовження співпраці з викладачами та учнями чудового навчального закладу, що готує справжніх професіоналів!







пʼятницю, 6 травня 2016 р.

Червоний мак – квітка пам’яті


6 травня  у відділі мистецтв Херсонської Обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б. Лавреньова відбулась ретро-година «Людської пам’яті мости».

Запрошені до відділу учні 6-Б класу ЗОШ №54 поринули у світ пісень часів Великої Вітчизняної війни, відчули усю емоційну силу та світлий смуток тих вже давніх для сучасної молоді мелодій... 


«На фронті задушевна пісня для бійців стала гімном патріотизму, віри в перемогу. Тож дивимось та слухаємо»  -  запрошувала ведуча Ольга Коваленко, і звучали знайомі «Смуглянка», «Журавли», «Катюша» та «Синий платочек».


 
Зворушила аудиторію розповідь ведучої про двох своїх дідів, один з яких загинув на фронті у віці 33-х років, а інший у 18 років отримав снайперську кулю та прожив з нею у легенях довге життя.

А на завершення діти дізналися багато інформації про сучасний символ дня Пам’яті  – червоний мак, та взяли участь у майстер-класі під назвою «Червоний мак –квітка пам’яті». 
Час промайнув непомітно, а потім діти із задоволенням фотографувалися біля виставки зі зробленими власноруч квітками-маками, розглядали фото та зацікавлено перегортали сторінки книжок на виставці-інсталяції «Переможна весна» у відділі мистецтв, яка висвітлює події воєнних років.









середу, 4 травня 2016 р.

Майстерня «Hand made» для «Писанкового саду»



27 квітня у відділі мистецтв Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва свою підготовку до світлого Великодня продовжила майстерня «Hand made».
Цього разу на майстер-клас до бібліотеки завітали восьмикласниці ЗОШ №55.
Разом з працівниками відділу, дівчатка згадали традиції і звичаї українського народу,  пов’язані з Великоднем, дізналися про значення писанки та християнської символіки на ній. З цікавістю старшокласниці переглянули відеотрансляцію відкриття VI Всеукраїнського фестивалю писанок у Києві та здійснили віртуальну подорож Софієвською площею, на якій красуються 374 писанки зі всієї України.
А потім, «озброївшись» ножицями, клеєм та всіляким підручним матеріалом, вони почали творити свої писанки, використовуючи фантазію, оригінальні ідеї та креатив.
Результат перевершив всі сподівання: писанки справді вразили яскравістю, оригінальністю та неповторністю.
28 квітня ці вироби прикрасять дерево бібліотеки під час акції «Писанковий сад» у Покровському сквері міста.
Отже, з Великоднем! Христос Воскрес!