середу, 26 березня 2014 р.

Творчість, натхнення, талант!



У березні та квітні шанувальників краси та позитиву запрошуємо до відділу мистецтв на виставку робіт вихованців зразкової студії образотворчого мистецтва ХЦДЮТ «Творчість, натхнення, талант», в межах "ART-агенції "Дивоквіт".

Цього року, юні умільці вразили складними за композиційною побудовою та сюжетом, глибокими та змістовними роботами, виконаними в різних, часто змішаних, техніках: аплікації, ліпленні, декупажі, філіграні, батіку тощо.

З першого погляду закохав у себе відвідувачів начебто простий « український тин», нанизаний оберегами-віничками з сізалі. А на них чого тільки немає! Тут і «Господарська парочка» і «Добробут» і все їх хазяйство: « Півник» і «Корівник», «Мишенята»... 
Ці яскраві, стильні, креативні вироби зроблені не просто із солоного тіста, а виготовлені за авторською технологією викладача студії Вікторії Михайлівни Лисенко.

 Притягує погляд своєю незвичністю та оригінальним підходом вишуканий сад топіарій: «Дерево мрій», «Лимонне дерево», «Анісове дерево»….

Аплікації «Абстракція», «Декоративний кущ», «Мишки в пляс» поєднують, здавалось, несумісні техніки. А в результаті –  чудові вишукані картини.
 


Дивує глядачів легкість і майстерність у володінні скульптурним пластиліном і різноманітність його застосування вихованцями студії: це і серія масок - за допомогою пластиліна діти передали і «Загадковість» і «Чарівність» і «Геніальність» тощо.
А ще – на шахівниці вишикувалося справжнє шахове військо - колективна робота із скульптурного пластиліна. 
Роботи ж по ліпленню на пляшках склалися у справжній український пейзаж.


Зачаровують і елегантні картини в техніці декупаж та валянні, петриківський розпис на тарілках та глечиках і розмаїття м'яких іграшок…
І це ще не повний перелік дивовижних робіт.

 
Отже, чекаємо Вас у гості і запевняємо – не пошкодуєте!

пʼятницю, 14 березня 2014 р.

Веселка херсонських талантів


Весняною свіжістю, теплом та різнобарв'ям вражає виставка-експозиція творчих робіт учнів шкіл Комсомольського району «Веселка херсонських талантів», яка днями розпочалася у відділі мистецтв в межах "ART-агенції "Дивоквіт".  
Здається, позитивом та розмаїттям ідей та технік, майстерністю виконання, діти намагалися достукатись до найпотаємніших куточків людської душі. 
Поряд із традиційно цікавими квітами та деревцями з бісеру, вражають акуратністю та витонченістю вишиті хрестиком та бісером ікони, мережні яскраві картини, виконані в техніці ізонитки, натюрморти з шовкових стрічок. 




Цього року дивують глибиною змісту та незвичайними сюжетами і матеріалами, використаними при їх створенні, великі композиції: «Дівчина-весна» - аплікація з паперу та шовку; «Звуки музики» - з дерева та квітів, тканини; «Букет квітів» в техніці квілінг,
милують око й вишукані топіарії – деревця з паперових квітів, із зерен та інших матеріалів… 


Патріотично, неординарно та дуже актуально виглядають картини «Про козака Мамая» з солоного тіста та «Україна» з шовку, «Щирі українці», що поєднують батик, аплікацію і валяння, «Україночка» та «Козак на відпочинку» - аплікація соломою.

А ляльки-українки, ляльки-крупянички та обереги - справді є символами неперервного зв’язку між поколіннями.


Юних відвідувачів експозиція вразила багатством виробів із дерева.
Це і справжня флотилія вітрильників, випиляна з фанери, і краєвиди рідного краю, виконані в техніці випалювання та чудовий посуд та сувеніри, виточені та столярних верстатах.



Окрасою виставки є величезна фортеця, яку учні зробили, використовуючи техніку модульного орігамі.
Ця величезна споруда викликала захоплення в усіх шанувальників мистецтва орігамі, адже виявила справжню майстерність юних талантів!


Вже традиційно кращі роботи стануть учасниками щорічного міського конкурсу з декоративно-прикладного мистецтва «Творчість.Фантазія.Мистецтво», який відбудеться наступного тижня в міському палаці дитячої та юнацької творчості.

пʼятницю, 7 березня 2014 р.

Поздравляем с 8 Марта!


ДОРОГИЕ ЖЕНЩИНЫ!

 От всего сердца поздравляем
с замечательным праздником - 
с Международным женским днем!!!

Желаем всем счастья, здоровья, успехов, благополучия.

А ГЛАВНОЕ - МИРА!



Музика Кобзаревої душі



Генії обдаровані багатьма талантами… Ці слова по праву можна віднести й до нашого національного генія - Тараса Григоровича Шевченка. І ось одну з граней його таланту - музичну, маловідому, або ж взагалі невідому широкому загалу, відкрили для учнів 8-х класів ЗОШ №55 працівники відділу мистецтв у заході, що мав назву "Музика Кобзаревої душі".    



Учням розповіли про Шевченка, як про чудового співака і музиканта-аматора, який любив виконувати на фортепіано композиції обожнюваних Моцарта і Шопена; усі разом послухали глибокий душевний "голос" віолончелі, яку тонко відчував та дуже любив Тарас Григорович і часто згадував у своїй прозі; згадали багатство і красу українських пісень, які з дитинства чарували малого Тараса і згодом перелилися в чудові рядки поезії Кобзаря.



    Шевченко належить до тих поетів, віршам яких притаманна надзвичайна мелодійність, і підтвердженням цього є той факт, що вже на початку ХХ століття 227 віршів «Кобзаря» було втілено у 1500 музичних творах.

    
Восьмикласники мали змогу послухати найбільш популярні з музичних втілень творів Кобзаря - "Заповіт", "Реве та стогне Дніпр широкий", "Думи мої..." у виконанні кращих тенорів України: Анатолія Солов’яненка, Дмитра Гнатюка та інших виконавців. Але великим сюрпризом для учнів стало зовсім інше виконання пісень на вірши Шевченка: у роковому та фолк-роковому звучанні, а також у ритмі R-n-B.     

Шевченкові вірші сьогодні залюбки співають як молоді, так і відомі українські гурти "Сад", "Кому вниз", "Мертвий півень", "Дивні діти", "Ді Лема", "Тарасова ніч", "Скрябін" та інші виконавці, що було несподіваним відкриттям для багатьох учнів. Це ще раз підтвердило, що Шевченко і сьогодні, як ніколи, актуальний, сучасний, цікавий, модний.
   Для більш глибокого розуміння зв’язку Шевченка і музики, ролі народної пісні в житті і творчості генія та музичного звучання Кобзаревого слова - як класичного, так й новітнього, працівники відділу мистецв підготували оригінальну музичну відеорозповідь під назвою "Музика Кобзаревої душі" у новому сучасному форматі виставки-кліпа.






четвер, 6 березня 2014 р.

"Знайомі незнайомці" - театралізована зустріч у бібліотеці до Всесвітнього дня котів


4 березня 2014 року у відділі мистецтв Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім.Б.Лавреньова відбувся цікавий та пізнавальний захід під назвою «Калейдоскоп фактів «Знайомі незнайомці» до Всесвітнього дня котів, що святкують у всьому світі 1 березня. 
 

Захід, присвячений пухнастим улюбленцям, проводився у межах партнерської програми «Одна на всіх планета» разом з Херсонським обласним товариством захисту тварин та рослин «Вірні друзі», отже, мова йшла не тільки про домашніх улюбленців, але й про відповідальність перед кицьками та собаками, яких приручила людина, тож, має їм допомагати та захищати.

Всіх учасників та глядачів заходу приємно вразила несподівана колоритна і яскрава виставка-інсталяція «Котячий світ».



Притягували погляд дітей зображення та портрети їх домашніх улюбленців у різному вигляді і формі: це і вишивка, і статуетки зі штучного хутра та кераміки, іграшки, малюнки, світлини та декоративні вироби і навіть дерев’яна фігура кицьки-сфінкса та портрет пришельця-кицьки з космосу!



Виставка стала логічною прелюдією до початку самого заходу. Він почався відеопрезинтацією: працівники відділу Ольга Коваленко та Валентина Моісеєва розповіли глядачам – учням 5-х класів ЗОШ № 54, про традиції святкування свята котів, але не тільки про це. Адже кицьки бувають не тільки домашніми, але й безпритульними... Тож, розмова йшла про нелегке життя тварин на вулиці, а також про добрі справи, які роблять для них усі небайдужі люди, в тому числі і волонтери зоозахисної організації «Вірні друзі».




Радісно привітали учні кількох волонтерів, які прийшли на зустріч з тваринами, що саме зараз знаходяться під опікою «Вірних друзів» та потребують притулку та захисту. Волонтери розповіли про будні своєї благородної справи, а кішки та собаки, яких вони привели з собою, одержали небувалу кількість уваги та ласки. 

Наступною та найяскравішою частиною заходу став незвичний подарунок: театральний колектив  Херсонського Таврійського ліцею мистецтв  «Непосиди» (керівник  Мельник Анжеліка Іванівна) представив глядачам виставу «Брысь!», прем’єра якої відбудеться незабаром.


Вистава присвячена саме безпритульним кицькам, тож усі глядачі дивилися з особливою увагою, а крім того, насолоджувались артистизмом та безпосередністю юних акторів. 






Виступ театрального колективу викликав в усіх присутніх справжнє захоплення, допоміг пробудити в дитячих серцях доброту та
замислитись про турботливе ставлення до тварин. Атмосфера тепла, доброзичливості, людяності панувала у залі ще довгий час. Навіть після завершення спектаклю та заходу, глядачі і юні актори не поспішали розходитися і наперебій фотографувалися із
чотирилапими пухнастими гостями та спілкувалися з волонтерами.  

Тож, сподіваймось, на наступні теплі та захопливі зустрічі, присвячені братам нашим меншим, в нашій бібліотеці!